Despre Sighisoara
Lu - Du 09:00 to 24:00
+40 721 818695Una dintre cele mai ciudate constructii, puternica din punct de vedere al infatisarii fiind mereu adaptata la tehnica de lupta odata cu trecerea timpului. Pe o baza dreptunghiulara se ridica un trunchi pentagonal, deasupra caruia se largeste, sustinut pe console robuste, intre care se deschid guri de aruncare - un etaj octagonal prevazut cu metereze pentru pusti, intreaga constructie fiind incununata de un acoperis hexagonal cu laturi inegale.

Citește mai departe: Turnul CositoraruluiCetatea avea 14 turnuri si 5 bastioane; dintre acestea se pastreaza 9 turnuri si 3 bastioane. Turnurile cetatii constituie interesante vestigii ale arhitecturii medievale. Cetatea SighisoaraTurnul cu ceas (Turnul portii), principal punct de intrare in cetate, opus celui strajuit de Turnul croitorilor, se numeste asa datorita ceasului cu figurine, unic in tara noastra, aflat la etajul al patrulea; el constituie o imagine simbol a Sighisoarei si, spre deosebire de celelalte turnuri, ridicate si aparate de diferite bresle, Turnul cu ceas apartinea intregii comunitati, fiind sediul autoritatii publice.

Citește mai departe: Cetatea MedievalaOras roman la origini, Sighisoara este unul dintre cele mai mari orase medievale care exista in lume la ora actuala. Aici exista o cetate fortificata amplasata pe varful unui deal, intrari si pasaje secrete, un turn cu ceas datand din secolul al XIV-lea, precum si casa in care a locuit Voievodul Vlad Tepes.

Citește mai departe: Sighisoara oras medieval

Referinte booking.com

Vremea in Sighisoara

Rain

3°C

Sighisoara

Rain

Umiditate: 93%

Vant: 16.09 km/h

  • 24 Mar 2016

    Innorat 6°C -3°C

  • 25 Mar 2016

    Partial innorat 8°C -4°C

Unde ne gasiti

Contact rapid